Officials & afgevaardigden van FIRST Zottegem:

Wat zijn officials?

Je hebt Keerpuntrechters, Aankomstrechter en Tijdopnemers ( TAK), een Starter (SP), een Kamprechter (K,KP,KF), een Jurysecretaris (JP,JF). Al deze mensen hebben examens afgelegd, stages doorlopen en cursussen gevolgd om jou zo goed mogelijk te begeleiden op een wedstrijd en om de wedstrijd een ‘officieel’ karakter te geven.. Je kan ze vergelijken met scheidsrechters op het voetbal of bij volleybal of basketbal. Bij een zwemwedstrijd zijn er echter véél meer officiëlen dan bij een voetbalwedstrijd!

Een Keerpuntrechter houdt nauw gelet de keerpunten die je maakt in het oog. Hij kijkt of je geen fouten maakt! Je trainer zal er zeker voor zorgen dat, als je goed je best doet, je niet uitgesloten wordt tijdens het zwemmen.

Een Kamprechter kan een zwemmer zelf uitsluiten, of op aanraden van een Keerpuntrechter of een Tijdopnemer.

Ouders van competitiezwemmers en andere geïnteresseerden kunnen zich steeds opgeven om official te worden. Dit kan gebeuren bij het bestuur. De opleidingen  worden volledig betaald door de club! Zo steunt u ook de club, want elke club moet, afhankelijk van het aantal inschrijvingen aan officiële wedstrijden, officials afvaardigen. Bij een tekort aan officials betaalt de club boetes.

Ouders van competitiezwemmers en andere geïnteresseerden kunnen zich steeds opgeven om clubafgevaardigde te worden. Zijn staan in voor het goede verloop tijdens een wedstrijd. Zij waken erover dat de zwemmers tijdig aan de oproepkamer en aan de startblokken staan. Zij zorgen voor de communicatie met jury voor afmeldingen en andere praktische zaken.

Officiële lijst  van officials:

Joos Franky FIRST/10515/62 TAK,SF,KP
De Carne Koen FIRST/10647/67 TAK,JP, K
Bisback Geert FIRST/11150/74 TAK(O), JP, JF
Ruyskensveld Christof FIRST/11055/72 TAK, JP, JF
Van Dycke Nelly FIRST/21056/51 TAK
Gauchier Reinhilde FIRST/20645/70 TAK
De Fraine Ruth FIRST/20581/62 TAK
De Geyter Piet FIRST/11129/79 TAK
Troch Gracy FIRST/21168/81 TAK
De Smaele Michael FIRST/11167/78 TAK

Officiële lijst  van afgevaardigden:

Meremans Petra FIRST/21158/78
Campens Isabel FIRST/21021/75

Bedankt voor de inzet en steun!